Élet-Stílus

Rákosnak hazudta magát az egészségguru

belle-gibson(960x640).jpg (belle gibson)
belle-gibson(960x640).jpg (belle gibson)

Éveken keresztül állította, csak azért győzte le halálos agydaganatát, mert rengeteg zöldséget evett.

Az ausztrál gasztroblogger, későbbi egészségguru, Belle Gibson évekkel ezelőtt lett világhírű, miután azzal állt a nyilvánosság elé, hogy sikerült saját magát kigyógyítania a rákból. Az akkor még csak 21 éves Belle – mint utóbb kiderült – azt hazudta a sajtó képviselőinek, hogy betegsége annyira előrehaladott volt, hogy már az orvosok is lemondtak róla, és hogy csak a saját készítésű, túlnyomó részében zöldségekből álló speciális diétának köszönheti, hogy meggyógyult.

A fiatal lány története hamarosan az egész világon elterjedt: millióan kezdték követni abban bízva, hogy a Belle által kitalált speciális étrend gyógyulást hozhat nekik, vagy rákban szenvedő családtagjaiknak. Belle hazug állításaira azóta szép csendben egész kis egészségbirodalom épült, aminek keretében a fiatal nő könyvet adott ki, sőt, még egy telefonos alkalmazást is piacra dobott.


Kép forrása: The Australian Woman’s Weekly

Az egygyermekes anyukával kapcsolatban már tavaly felmerült annak gyanúja, hogy esetleg nem mond igazat, mikor kiderült, a telefonos alkalmazások árából befolyt 300 ezer dollárt nem ajánlotta fel jótékony célra, ahogy ígérte. Belle ezt még kimagyarázta, ám a napokban rajongói számára megrendítő vallomással állt elő, melyben elárulta, minden hazugság, amit az elmúlt hat évben mondott.

A 26 éves nő most a The Australian Woman’s Weekly című magazinnak adott interjújában őszintén beszélt a hazugságáról, az annak hátterében álló zűrös gyerekkoráról, a vállalkozásáról és a jövőjéről is. “Azért vállaltam az interjút, mert úgy éreztem, ez a helyes” – magyarázta, majd hozzátette, szerette volna ha az emberek tudják, hogy “ő is csak egy ember.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik