Élet-Stílus

Arany Darth Vader-sisakot dobnak piacra a japánok

darth vader sisak (darth vader, )
darth vader sisak (darth vader, )
Arannyal bevont Darth Vader-sisakot készített egy japán ékszerüzlet, hogy ezzel népszerűsítse a jövő hónaptól elérhető új Csillagok háborúja-emlékérméit.

A Ginza Tanaka cég színaranyból készült érméin Darth Vader vagy a birodalmi rohamosztagosok sziluettjei láthatóak. Az ovális érmék súlya öt és harminc gramm között mozog: a legkisebb Darth Vader-es érme ára 65 ezer jen, vagyis átszámítva 153 ezer forint. A különböző stílusú és méretű érméket tartalmazó 11 darabos készlet ára nagyjából egymillió jen (2,3 millió forint).

A Ginza Tanaka szóvivője szerint a Darth Vader-maszkot eredetileg 2014-ben készítették. A különlegesség azonban nem eladó, és a szóvivő még az árát sem volt hajlandó elárulni.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az álarcot május 6-ig nézhetik meg az érdeklődők, ezután a Walt Disney céghez kerül, amely 2012-ben vásárolta meg a Csillagok háborúja franchise-t George Lucastól. A japán ékszerüzlet május 4-én kezdi értékesíteni az emlékérméket, amelyeket a világszerte decemberben a mozikba kerülő Star Wars: Az ébredő Erő című film tiszteletére készített.

Az ékszerüzlet tavaly egy 15 kilogrammos, színarany Godzilla-szoborral ünnepelte a szörny első felbukkanásának 60. évfordulóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik