Élet-Stílus

Tökéletes test két perc alatt: a titok

Tökéletes test két perc alatt: a titok (Tökéletes test két perc alatt: a titok)
Tökéletes test két perc alatt: a titok (Tökéletes test két perc alatt: a titok)

Egy videó mindenkinek, aki valaha is szeretett volna keskenyebb derekat, kerekebb feneket, szebb izmokat, más testet.

Új videót tett közzé Cassey Ho, az Egyesült Államok egyik legismertebb online fitness guruja. Cassey évek óta okleveles pilates-oktató, YouTube-csatornáján több százezer követőjének posztolja hetente a fitnesz videókat. Rengeteg fitnesznáci troll szerint, azonban az ő teste nem elég jó.

„Nem kéne tanácsokat osztogatnod, ha ilyen kövér vagy”, „Edző, tényleg? Le kéne szedni azt a hájat a hasadról meg a derekadról”, „Miért van az, hogy minden edzőnek kockás a hasa, csak neked nem?”, „ne vedd sértésnek, de nincs feneked”, „jobban húzd be”, „vedd komolyan a karriered és fogyj le” – a hálás, támogató kommentek mellett ilyen megjegyzéseket szokott kapni. Sőt, volt, aki teljes videókat csinált arról, hogy Cassey testét és edzési módszerét kritizálta.

Támadóinak válaszolt ezzel videóval. Eljátszik a gondolattal, hogy mi lenne, ha a való életben is Photoshoppal tudnánk alakítani a testünkön. Keskenyebb derék, nagyobb mellek, kisebb fül, hosszabb lábak, teltebb ajkak, dúsabb szempillák, tisztább bőr, nagyobb szemek, piszébb orr, kiugróbb kulcscsontok, formásabb lábujjak – a legtöbb nőnek körülbelül ennyi szerepel a listáján. De vajon boldogabbak lennénk, ha a képmanipulálóval azonnal álomtestet varázsolhatnánk magunknak?

Cassey a videóval nemcsak arra törekszik, hogy rámutasson, mennyire fontos elfogadni a testünket, de arra is felhívja a veszélyt, hogy a cyber-szekálás, és az, hogy valaki mást a megjelenése miatt bántsanak, nem elfogadható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik