Élet-Stílus

Egy nyolc éves kislány táncvideójától olvad el az internet

Néhány hónappal ezelőtt súlyos baleset érte Alissa Sizemoret: bár az élete örökre megváltozott, ma már újra boldog.

A barátival játszott a házuk előtt, a Utah állambeli Vernalban, a nyolc éves Alissa Sizemore tavaly májusban. A kislány valamiért, hirtelen kiszaladt az útra, épp egy arra haladó postás furgon elé. A sofőrnek esélye sem volt fékezni, Alissa szerencsésnek mondható, hogy a teherautó „csak” a jobb lábfején hajtott át. A kislányt azonnal kórházba szállították, de a lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy az orvosok kénytelenek voltak amputálni – számolt az esetről egy helyi tévécsatorna.

Néhány hónappal később Alissa Sizemore nevét ismét felkapta, már nem csak a helyi, hanem az országos, sőt, a nemzetközi sajtó is. A lány édesanyja töltött fel egy videót az internetre egy iskolai táncbemutatóról, még februárban. A műlábbal, boldogan táncoló kislányról készült felvétel, lassan terjedni kezdett. Megnézték a People magazin szerkesztőségében is, és azonnal megkeresték Alissát, és az édesanyját Heathert, hogy interjút kérjenek tőlük.

„Nem akartam feladni” – mondta az újságírónak Alissa – „a tánc volt a kedvenc elfoglaltságom már négy éves korom óta. Igaz, hiányzik a jobb lábam egy darabja, de csak nem hagyhattam, hogy ez megállítson” – folytatta.

A kislány először csak otthon, titokban próbálkozott a mozdulatokkal, majd nyáron, még mielőtt elkészült volna a lábprotézise, jelentkezett az iskolai tánccsoportba. Az anyja azt hitte, hogy Alissa csak azért kéri, kísérje el egy válogatásra, mert a kislány segíteni akar a zenével. Aztán a nő legnagyobb megdöbbenésére a Alissa a kezébe nyomta a mankóit, azt mondta: „én is megpróbálom” és már ki is perdült a terem közepére. Senkinek sem hagyta, hogy segítsen neki: mindenkit lenyűgözött.

Azóta, a lábprotézissel Alissának már sokkal könnyebben megy a mozgás. Ám ez nem történhetett volna meg a közösség összefogása nélkül. A család biztosítása ugyanis nem fedezte az igencsak drága segédeszköz költségeit. A család barátai szerveztek gyűjtést a városban, hogy ki tudják fizetni.

„Nagyon nehéz volt, amikor elveszítettem a lábamat, hiszen annyira szeretem a zenét, a táncot, és a mozgást. Nagyon sok ember fogott össze, hogy újra táncolhassak, és a tanáraim is mind segítettek, így nem is gondolhattam arra, hogy fel kellene adnom. Imádom, hogy újra táncolhatok” – nyilatkozta Alissa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik