Élet-Stílus

A jövő óvszerével jobb a szex, mint meztelenül

hydrogel-kondom1(960x640).jpg (óvszer, fejlesztés, hydrogél,)
hydrogel-kondom1(960x640).jpg (óvszer, fejlesztés, hydrogél,)

Az új alapanyag ennél ráadásul sokkal több potenciált rejt magában, az ausztrál kutatók szerint.

A szex sokkal kevésbé élvezhető óvszerrel, mint nélküle: ezt a közkeletű véleményt igyekszik lerombolni egy ausztrál fejlesztőcsoport. Azt ígérik, forradalmi, új termékükkel, a szex sokkal jobb lesz annál, mintha a férfiak egyáltalán nem viselnének semmit – írja a The Independent.

 Kép: Youtube

A University of Wollongong (UOW) kutatói hydrogél anyagokkal kísérleteznek, amiknek szerintük számtalan előnyük van a hagyományos óvszeralapanyag latexszel szemben. „Az eredeti elképzelésünk csupán annyi volt, hogy bizonyítsuk: a latex kiváltható egy természetes anyaggal” – mondta el a kutatás vezetője, Robert Gorkin, majd kifejtette, hogy a projekt ennél azonban jóval többet ígér:

“Képzeljenek el egy olyan óvszert, amelyik szükség esetén síkosítót, vagy enyhe dózisú viagrát választ ki, vezeti az elektromosságot, reagál a stimulációkra, ráadásul biológiailag lebomlik.”

 Kép: Youtube

A csapat munkáját a világ leggazdagabb emberének, és feleségének alapítványa, a Bill and Melinda Gates Foundation finanszírozza. A Microsoft alapítója szerint nagy lépést jelentene a világ egészségi állapotnak javításában, ha megszűnnének az óvszereket övező, emberi ellenérzések. Úgy véli, a nemi úton terjedő betegségek, és a nem kívánt terhességek, többek között azért jelentenek óriási problémát világszerte, mert a férfiak egyszerűen nem szeretnek óvszert használni.

Kilenc hónapnyi munka után a kutatók eljutottak odáig, hogy élesben teszteljék az első hydrogél óvszereket. Gorkin azt mondja, a kísérletek során vizsgálják majd a résztvevők agyi aktivitását, így világosan látszik majd, hogy mennyire élvezik a szexet az új óvszerekkel, a hagyományosokkal, illetve minden nélkül.

„Olyan óvszert kell alkotni, hogy a férfiak alig várják, hogy végre felhúzhassák, mert akkor egyre többen használják majd azokat, s így gátat lehet szabni majd a fertőzések terjedésének. Ez ennyire egyszerű” – mondta Gorkin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik