Élet-Stílus

Fogadjunk, hogy ön is rosszul tudja a csillagjegyét!

Asztrológiai óra, Prága (óra, asztrológia, prága, )
Asztrológiai óra, Prága (óra, asztrológia, prága, )
Ráadásul nem is tizenkét, hanem tizenhárom jegy van: ismerje meg az igazságtalanul mellőzött Kígyótartót.

Gyakorlatilag mindenki tudja, hogy milyen csillagjegyben született, a legtöbben a horoszkópot is átböngésszünk néha, több-kevesebb jelentőséget tulajdonítva neki. Mindenki ismer viszont olyan embert, aki a kelleténél talán komolyabban veszi az asztrológiát: kiszámolja az aszcendensét, figyelemmel követi a bolygók állását, és ehhez igazítja élete fontosabb mozzanatait.

Mit szól ahhoz, ha azt írjuk: függetlenül attól, hogy valaki hisz-e, vagy sem a horoszkópban, eddig a legalapvetőbb dolgot is rosszul tudta? Márpedig a BBC ezt állítja, és azt is megmagyarázzák miért.

 A prágai asztrológiai óra (fotó: Thinkstock)

Valójában nagyon kevesen születtek az alatt a csillagjegy alatt, amiről tudnak: még akkor sem, ha úgy gondolják, hogy annak tipikus képviselői. A nagyjából 2000 éves asztrológiai naptárt ugyanis még nem frissítettük. Annak ellenére, hogy idő közben az „imbolygó hatás” miatt, amit a Nap, és a Hold gyakorolnak a Földre, bolygónk pályája annyival módosult, hogy majd egy hónappal csúszott el a csillagképek „égi útja”.

S ha ez nem lenne elég: létezik egy tizenharmadik csillagjegy is az Ophiuchus, vagyis a Kígyótartó. Szándékosan hagyták ki az asztrológiai naptárból, annak megalkotásakor. Csak tippjeink vannak arra, hogy miért tettek így az ősi csillagjósok: valószínűleg matematikailag áttekinthetőbben, és szebben nézett ki a tizenkét egyenlő, 30 fokos szögre osztott rendszer.

 Az Ophiuchus – Johannes Kepler rajzán (kép: Wikipédia)

Jelenleg így néz ki valójában az asztrológiai naptár, mielőtt azonban használni kezdenék, a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezzék meg asztrológusukat, jósnőjüket!

A jelenleg helyes asztrológiai naptár

Január 21. – Február 16. – Bak

Február 17. – Március 12. – Vízöntő

Március 13. – Április 18. – Halak

Április 19. – Május 14. – Kos

Május 15. – Június 21. – Bika

Június 22. – Július 20. – Ikrek

Július 21. – Augusztus 10. – Rák

Augusztus 11. – Szeptember 16. – Oroszlán

Szeptember 17. – Október 31. – Szűz

November 1. – November 23. – Mérleg

November 24. – November 29. – Skorpió

November 30. – December 18. – Kígyótartó

December 19. – Január 20. – Nyilas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik