Élet-Stílus

Öncsúfító grimasszal a zaklatás ellen

Divatot teremtett a lány, akit folyamatosan inzultáltak az utcán.

Débora Adorno a brazíliai Belo Horizontéban él. Rendkívül szép lány – ezt nem ő mondja magáról, viszont a képei erről tanúskodnak. És az a tény is erre utal, hogy az utcán sétálva folyamatos zaklatásoknak van kitéve.

A BuzzFeed idézi a lány egyik Facebook-bejegyzését, amelyből kiderül, hogy egy idő után elszakadt nála a cérna. Nemrég a város egyik részén sétálva rövid idő alatt annyi perverz beszólást, megjegyzést, verbális zaklatást kellett elviselnie, hogy úgy érezte, szinte megfullad.

Kínjában nem tudott mást kitalálni, mint hogy felső ajkát felhúzva, fogait kitolva eltorzította az arcát. Így ni:


A kép forrása: Facebook

A hatás elképesztő volt. Az épp felé tartó fickó visszahőkölt, és undorral az arcán elfordult a lánytól. És láss csodát – miután Débora így ment tovább az utcán, már egyetlen férfinak sem jutott eszébe, hogy viccesnek szánt vagy perverz szavakkal zaklassa.

A lány a bejegyzés végén külön szólt a férfiakhoz és sorstársaihoz, a nap mint nap verbálisan zaklatott nőkhöz. A pasiknak azt üzeni, hogy jobb ha tudják: az ilyen beszólogatásokat a nők nem bóknak értelmezik, hanem agresszióként.

A nőknek pedig csak azt javasolta: éljenek a fogsoruk adta hatalommal.

Débora bizonyára nem sejtette, hogy felhívása ennyire betalál: a felhúzott ajkakból mém lett, egyfajta szimbólum. A közösségi oldalakon egyre gyűlnek a fejüket imígyen eltorzító lányok fotói, az arckifejezés pedig egyértelmű üzenet a zaklatóknak: abba lehet hagyni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik