Élet-Stílus

A fél város megtanulta a jelbeszédet a siket szomszéd kedvéért

muaharrem(960x640).jpg (muaharrem)
muaharrem(960x640).jpg (muaharrem)

Élete meglepetését kapta a török fiú, amikor a pékségben, az utcán és még a taxiban is jelelve kommunikáltak vele.

Amikor azon a decemberi reggelen testvérével az oldalán kilépett az utcára, Muaharrem azt gondolta, egy átlagos nap vette kezdetét. Pedig nem. A szomszédsága ugyanis hosszú hetek óta erre a napra készült: mindenki, a péktől a taxisig, a zöldségárustól az egyetemistáig a jelbeszédet tanulta, hogy végre kommunikálhassanak a fiatalemberrel.

Muaharrem ugyanis a születése óta siket, és egészen eddig komoly gondot okozott neki az, hogy megértesse magát a környezetével, a jelbeszédet ugyanis eddig a családján kívül senki sem értette. Épp ezért a kis közösség úgy döntött, most azzal lepi meg a fiút, hogy ezen a különleges napon jelelve szólnak majd hozzá és a megható pillanatokról még felvételt is készítenek.

Ahogy az a videón is jól látszik, a fiút először a pék lepi meg, aki jelnyelven közli vele, hogy a bagett még forró, aztán szépen sorban a többiek is csatlakoznak: a járókelők, a taxis, sőt, a nap végén még Muaharrem legjobb barátai is így köszöntik a fiút, aki a meghatottságtól végül el is sírta magát.

A meglepetés ötlete egyébként a Samsung kreatívjainak fejéből pattant ki, akik ezzel a különleges projekttel, a kifejezetten a hallássérültek számára megnyitott callcenterüket akarták népszerűsíteni. A dolog úgy tűnik bejött: a decemberben készített videót, amit a múlt héten töltöttek fel a Youtube-ra, eddig több mint 3 millióan látták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik