Élet-Stílus

Lebegő lengyel lakást imád a net

haz(960x640).jpg (ház, )
haz(960x640).jpg (ház, )

Tervezője szerint egyszerű családi ház, szerintünk pedig a tökéletes búvóhely annak, akinek elege lett a városi nyüzsgésből.

Alig néhány kilométerre a lengyel fővárostól, valahol az erdő közepén bújik meg az épület, amit tervezője egyszerű családi háznak nevez, pedig egyáltalán nem az. A Marcin Tomaszewski által tervezett, úgynevezett “Tükörház” ugyanis ellentéte mindannak, amit az “egyszerű” címke eszünkbe juttat.


Képek forrása: Reform Architects

Kezdjük mindjárt azzal, hogy akár egy kaméleon, a Tükörház is éppúgy olvad bele a környezetébe. Nem véletlenül. Tervezőjének ugyanis az volt a szándéka, hogy az épület a a lehető legkevésbé rondítson bele a körülötte lévő erdő összképébe, ezért inkább láthatatlanná tette a házat. Vagy de legalábbis a ház földszintjét úgy, hogy tükrökkel borította be a falakat.

 

A tervező egyébként tükörház elkészítéséhez igyekezett a lehető legtöbb természetes alapanyagot felhasználni: így például a szerkezet jó részét fából készítette, olyan fából, mely színben tökéletesen illik a körülötte lévő földterülethez.

Mi azonnal költöznénk. És önök?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik