Élet-Stílus

Szörnyetegnek, koboldnak csúfolták a netezők a beteg kislányt

„A lányom emberi lény" – az anya egyenként válaszolt minden trollnak.

A képen látható kislányt Mariah Andersonnak hívják. A dél-karolinai Summerville-ben él, és a napokban ünnepelte második születésnapját.

Az anyukája megosztotta a Twitteren a boldogan mosolygó kislány fotóját – és aztán olyasmi történt, amire legrosszabb álmaiban sem mert volna gondolni: vadidegen internetezők poént csináltak a képből. Mondhatni, mém lett a gyerek fotójából.

Anderson súlyos betegségben szenved, genetikai rendellenességgel született; ez magyarázza a „szokásostól” eltérő arcot. A netezők rosszindulatától azonban ez a körülmény nem menthette meg őket: „Nem viccelek – íme minden idők legrondább kisbabája” – ilyen, és ehhez hasonló megjegyzésekkel osztották meg a fotót; a kislányt koboldnak csúfolták.

Az anya, Kyra Pringle, nem számított rá, hogy az emberek (trollok) ennyire szívtelenek, és ennyi gonoszságot tudnak összehordani egy beteg gyereke láttán. „A lányom egy emberi lény, egy gyerek, egy baba” – nyilatkozta a Metrónak. Egy másik interjúban elmondta: minden egyes trollnak választolt, bízva abban, hogy szavai hatással lesznek a gúnyolódókra. Volt, aki elnézést kért tőle (olyan is volt, aki azt hitte, nem valóságos gyermeket ábrázol a kép), és volt, aki megbánta, hogy megosztotta a fotót, és letörölte azt.

Az anya szeretné, ha a család ismét arra tudna koncentrálni, hogy Andersonnal töltse az időt. Már csak azért is, mert a kislány betegsége miatt nem lehet tudni, meddig élvezhetik a társaságát: bár még csak kétéves, de már így is tovább élt, mint amennyit az orvosok korábban jósoltak neki.


A kép forrása: facebook.com/kyra.pringle.1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik