Élet-Stílus

Találkozott Istennel, de más volt, mint amire számított

isten (isten, teremtés, )
isten (isten, teremtés, )

Megdöbbentő túlvilági élményről számolt egy katolikus pap, aki 48 percig volt a klinikai halál állapotában. Aztán jött a fordulat.

Istent, amióta az ember elképzeli, egy hosszú hajú és szakállú, ősz figura jut eszébe. Legfeljebb Morgan Freeman, de az biztos, hogy a többségnek egy férfi képe ugrik be. Így volt ezzel, John Michael O’Neal, bostoni katolikus pap is, mindaddig, amíg 71 éves korában utol nem érte egy súlyos szívroham.

Miután visszatért az élők sorába O’Neal atya azt mondta, hogy a mennyben járt, találkozott Istennel, aki visszaküldte a földre: „nagyon kedves nő” – mondta a teremtőről a pap. Közelebbről úgy írta le a mindenhatót, mit egy „elsöprő anyai szeretetet sugárzó fénylényt”.

 Kép: Thinkstock

A hívő feministák azonban még várjanak az üdvrivalgással, a sztori ugyanis hamisnak bizonyult. A brit Metro című lap megkereste a bostoni érseket, aki sajnálattal közölte, hogy John Michael O’Neal nevű katolikus pap soha sem dolgozott Bostonban, úgyhogy a történet valószínűleg kitaláció.

A The Blaze egy lépéssel továbbkutatott, és megtalálta az Istennőről szóló sztori eredeti forrását is, a World News Daily Report című álhírportált. Beszédes, hogy a WNDR szerkesztői azt írják az impresszumban, hogy az oldalon megjelenő információkért egyáltalán nem vállalnak felelősséget.

A cikk írásának pillanatában olyanokat írnak, hogy: „Egy 226 kilós hawaii nőből topmodell lett egy vegán diéta hatására”, „Kiásta egy román férfi a halott menyasszonyát, hogy romantikus vacsorára vigye” vagy hogy „Szíriában régészek felfedezték Ali Baba elveszett barlangját”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik