Élet-Stílus

A túlvilágon közölték az orvossal, hogy a fia meg fog halni

mary-neal(960x640).jpg (mary neal)
mary-neal(960x640).jpg (mary neal)

A gerincsebész azt mondja, tíz évvel fia halála előtt már tudta, hogy el fogja őt veszíteni.

1999-ben történt. Egy chilei nyaralás alkalmával, azután, hogy dr. Mary Neal és férje, Bill kajakozni indultak a barátaikkal. A túra közben azonban baleset történt: az ortopéd gerincsebészként dolgozó Mary valahogy egy vízesés alá keveredett, ahonnan 12 percig nem tudott szabadulni – írja a The Huffington Post cikke.

“Olyan volt, mint a hazatérés”

Az asszony barátja, a mentősként dolgozó Tom Long, később az Oprah Winfrey Network egyik műsorában elmondta, Marynek hihetetlen szerencséje volt. Az ilyen és ehhez hasonló esetek nagy részében ugyanis az illető nem éli túl az oxigénhiányt. “Legfeljebb 90 másodpercet bírunk ki, utána leáll a légzés. Mary esetében nem tudom mi történhetett: mikor 24 perccel később kimentettük, úgy tűnt, meghalt, ennek ellenére mégis újra tudtuk éleszteni – emlékezett vissza.

Miután magához tért, az orvosnő azt mondta, míg társai az életéért küzdöttek, ő a mennyekben járt. “Kiléptem a testemből, és egy szavakkal leírhatatlan helyre kerültem. Az érkezésemre az ott lévő emberek, élőlények és lelkek összegyűltek és lelkesen üdvözöltek: olyan volt, mint hazatérni egy hosszú utazás után” – tette hozzá.


Kép forrása: Dr. Mary Neal

Nincs magyarázat

Bár Mary nem akart távozni, a lelkek közölték vele, hogy még nem jött el az ideje, és hogy vissza kell mennie, mert még feladata van. “Távozóban közölték velem azt is, hogy már most készüljek fel arra, hogy a legidősebb fiamat el fogom veszíteni.” Mikor Mary magához tért a vízparton, mindenre pontosan emlékezett. A jóslatra is, amit képtelen volt elmondani férjének. “Nem akartam neki fájdalmat okozni, inkább hordoztam magamban és reménykedtem, hogy nem teljesül.”

Tíz évvel az eset után – néhány nappal azután, hogy Mary befejezte a túlvilági látogatásából írt könyvét, aminek a To Heaven and Back címet adta – a wyomingi asszony rossz hírt kapott. 19 éves fiát síelés közben baleset érte, amit nem élt túl – írja a Bangor Daily News.

“Orvos vagyok, így talán érthető, hogy az eset után hosszú éveket töltöttem azzal, hogy tudományos magyarázatot találjak a velem történtekre. Tanulmányoztam a hallucinációkat, az álmokat, ahogy azt is, mi történik, miközben az agy leáll. Bíztam benne, hogy lesz racionális válasz, de rá kellett jönnöm, hogy ami velem történt, arra nincs racionális magyarázat.”


Kép forrása: Youtube

„A mennyország létezik”

Egyébként nem Neal az első orvos, aki egy halálközeli élmény után túlvilági élményekről számolt be. A most 61 éves idegsebész, Eben Alexander 2008-ban kapott súlyos agyhártyagyulladást, aminek következtében hosszú időre kómába esett. Orvosai sem hitték volna, hogy valaha is felépül, ám nem sokkal később a sebész magához tért, és miután újra tudott beszélni, elárulta, a mennyországban járt.

Alexander élményeiről 2012-ben szintén megjelentetett egy könyvet, melyben leírja, korábban ő is úgy vélte, a halálközeli élmények látomások csupán, az agy játékai, nem valós élmények. Csakhogy miután ő maga is megtapasztalt egy ilyen élményt, megváltozott a véleménye, és most arra tette fel az életét, hogy bebizonyítsa, a mennyország tényleg létezik.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik