Élet-Stílus

Meghalhat, mert nem vették észre a méhen kívüli terhességét

ultrahang (ultrahang, )
ultrahang (ultrahang, )

Hiába ment alhasi fájdalmaival orvoshoz, hazaküldték. A 36 éves nőt jelenleg gépek tartják életben.

“Milyen felelőtlen emberek engednek haza egy kismamát ilyen állapotban, alapos vizsgálatok nélkül? Hiszen egyértelmű volt, hogy fájdalmai vannak!” – kezdte a kórház előtti sajtótájékoztatóját a 36 éves Lisa Avila nagynénje, Jessica Jule, aki a riportereknek arról is beszámolt, Lisa azután kereste fel orvosát, hogy vasárnap reggel éles alhasi fájdalmakra ébredt. “12 hetes terhes volt, ezért úgy volt vele, az a biztos, ha megnézeti magát egy orvossal.”

A kaliforniai Anaheim orvosi központban Lisát megultrahangozták, majd miután mindent rendben találtak egy fájdalomcsillapító receptjével hazaküldték a kismamát. Mindössze negyed órával ezután, miközben Lisa férje a gyógyszertárban volt, az asszony elveszítette az eszméletét. Azonnal visszamentek az orvosi központba, ahol néhány vizsgálat után kiderült, a méhen kívüli terhessége belső vérzést okozott.


Kép forrása: Avila család

“Meg kellett őt műteniük, hogy meg tudják állítani a vérzést” – mondta Jule, majd hozzátette: “Hogy mondhatták azt az ultrahang után, hogy a baba rendben van, amikor nem is a méhben fejlődött?” Nagynénje szerint Lisa állapota az elmúlt napokban semmit sem változott. “Továbbra is kómában van, és gépek tartják életben.”

Az ügyben nem csak a felháborodott család, de az orvosi központ is megszólalt. Közleményükben tudatták a sajtóval, hogy minden munkatársuk kiemelten fontosnak tartja, hogy a betegeket a lehető legmagasabb színvonalon lássa el. Hozzátették, az orvosokat, az ápolókat, sőt, még a kiszolgáló személyzetet is mélyen megrázta az eset, amiről a jogszabályok szerint egyelőre többet nem mondhatnak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik