Élet-Stílus

Az árva bocs, aki újra megtanult járni

mackó (mackó, )
mackó (mackó, )

Az ausztrál központú Free the Bears Fund medvementő alapítvány néhány napja szívmelengető történetet és videót tett közzé egy árva bocsról, aki megtanult járni.

 

A Kamodzsában mentett, Blue (jelentése: kék, szomorú) névre keresztelt bocs egészségügyileg tulajdonképpen tökéletesen rendben volt megtalálásakor, ha nem számítjuk gerincsérülését, amelyet valószínűleg egy igen korai fizikai trauma okozhatott és amely akadályozta a mozgásfejlődésben. A Free the Bears munkatársai a világ minden tájáról állatorvosi javaslatokat kezelésére, és felkészültek arra is, hogy esetleg elaltassák a mackót, amennyiben állapota rosszabbodna és/vagy fájdalmai lennének.

Gondozói – mint a videón látható Heng úr – a nap 24 órájában foglalkoztak vele, segítették és edzették. Fejlődésében sokat inspirálta az is, hogy hamarosan egy másik bocs, Baker is csatlakozott hozzá.

Megtalálása óta hónapok teltek el, és Blue ma már jár és mászik, még ha mozdulatai nem is tökéletesek. Amikor mancsai kevésnek bizonyulnak, fogaival kapaszkodik meg. A bocs még mindig nagyon fiatal és van hová fejlődnie, de esélyei már határozottan kedvezőbbek, köszönhetően az Alapítvány munkatársainak és támogatóinak.

És akkor jöjjön hát személyesen a főhős, nyelves medvepuszikkal:  

Bónusz – így alszik Blue és Baker együtt:


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik