Élet-Stílus

A krónikusan elhízott embereken nem segít a diéta és a torna

kövér (kövér, elhízás, túlsúly, )
kövér (kövér, elhízás, túlsúly, )

A testükben lezajlott kémiai folyamatuk miatt a szervezetük arra törekszik, hogy mindenképpen tartsa a testsúlyt.

Vannak kórosan elhízott emberek, akinek a túlsúlyuk vésődött be normálisként a szervezetükbe. Nekik azt tanácsolni, hogy egyenek kevesebbet, és sokat mozogjanak olyan, mintha egy már vérző embernek tanácsolnánk, hogy kerülje az éles tárgyakat – Dr Christopher Ochner, a New York-i Icahn School of Medicine kutatója.

Ochner vezető szerzője annak a friss tanulmánynak, mely többek között arra a kérdésre kereste a választ, hogy egyesek miért nem képesek lefogyni bármennyi szenvedést is vállalnak a cél érdekében – írja a brit Metro. A kutatás eredményei szerint ezeknek az embereknek szervezetében olyan biológiai változások játszódtak le, melyet hatására a testük arra programozódott, hogy a túlsúly a normális, amihez ragaszkodnia kell. Ők biológiailag nagyon különböznek azoktól az emberektől, akik bár ugyanolyan neműek, korúak, és hasonló környezetben élnek, de soha sem voltak elhízottak.

A tanulmány szerint a kórosan elhízott emberek számára új módszerekre van szükségük, melyekkel testük működését vissza lehet állítani normális működésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik