Élet-Stílus

Női hazugságok a szexben

erotika (erotika, szex, ágy, nemi élet, fogamzásgátlás)
erotika (erotika, szex, ágy, nemi élet, fogamzásgátlás)
Hálószoba titkokról vallottak lányok, asszonyok egy vizsgálatban. Névtelenül. Vajon az igazat mondták? Tényleg ennyi egy nő átlagos férfi-fogyasztása, tényleg ennyien nem ismerik az orgazmust? Tényleg ennyien hancúroznak felelőtlenül?

A 18-49 éves, szexuálisan aktív nők átlagosan 6-7 férfival bújnak ágyba életük során. 

A budapestiek között, illetve a diplomások között ez a szám 8, a falun élők között pedig 5 – derül ki az MSD Pharma Hungary Kft. 500 fős reprezentatív kutatásából, amelynek budapesti bemutatóján a résztvevők jó része megkérdőjelezte ezt a számot. Sokan látják úgy, hogy szemérmeskednek a nők, nem az igazat válaszolták. Azt korábban már valóban leleplezték, hogy a férfiak ebben a kérdésben általában felfelé csalnak, a nők pedig lefelé.

A nők háromnegyede elégedett a szexuális életével. A fővárosban élő diplomás nők között vannak a legtöbben, akik többre, jobbra vágynak.

Inforgrafika: MSD Pharma Hungary Kft.

Kegyes hazugság az ágyban

Az orgazmusra meg kell érni – derül ki a felmérésből. A fiatalok negyede szinte soha nem éli meg a gyönyört,csak 37%-uk állítja, hogy könnyen, minden együttlét során megy neki.  A 40-49 éves korosztályban kevesebben panaszkodtak arra, hogy nem jutnak el a csúcsra.

Minden második válaszadó színlelt már kielégülést. Közülük minden 5. leplezte így, hogy nem, vagy csak nehezen él át orgazmust, egyharmaduk pedig ezzel óvta meg a kudarcélménytől partnerét. A színlelés leggyakoribb oka ugyanakkor az, hogy épp nincs kedvük az együttléthez, vagy túl fáradtak hozzá, de nem akarják partnerüket megbántani. Szakemberek szerint a férfiaknál az orgazmus ösztönös, nőknél tanult folyamat eredménye.

Mit élvez a nő?

Az orgazmus eléréséhez a nemi szervek izgatásán túl a 30 év felettieknek jellemzően a mellbimbó izgatása szükséges, a fiatalabbak számára viszont a nyak az elsődleges erogén zóna. A belső comb és a fenék stimulálása a nők harmadának, a fül izgatása pedig egynegyedének okoz örömöt.

Minden harmadik nőnek egyfajta előjáték az alkohol, 15 százalékuk afrodiziákummal növeli a szexuális élményt.  Szerepjátékkal 39 százalék dobja fel nemi életét, főleg a felsőfokú végzettségűekre jellemző ez.  10-ből 4 nővel előfordult már, hogy más képzelt partnere helyére.

Ágyon kívül a válaszadók 85 százalékának nagyobb az izgalom, de nem feltétlenül kell velük messzire menni a gyönyörért, a padlón vagy a fürdőszobában már feltüzelhetők.  A nyilvános helyen szeretkezés gondolata a nők háromnegyedét hozza lázba, és jelentős részük próbálta is „tiltott helyen”. Autóban például 10-ből hat nőnek már van szexuális tapasztalata. A felfokozott vágy azonban gyakran nem tart ki az aktus végéig, a lebukás veszélye miatt a nők fele nem jut el az orgazmusig ilyen helyzetben.

Felelőtlen gyönyör

A felmérés legmegdöbbentőbb adata, hogy a válaszadók majdnem fele (42%) az elmúlt egy évben semmilyen módon nem védekezett, vagy a teljesen megbízhatatlan megszakításos közösülést választotta. Nőgyógyászok tapasztalata szerint egyébként ebben a kérdésben gyakran szépítik a nők a valóságot, az orvos előtt általában nem merik vállalni, hogy felelőtlenek, azt mondják, gumit használtak, a hazai óvszerfogyás alapján azonban biztosra vehető, hogy sokan legfeljebb csak az éjjeli szekrényre készítik azt.

A megfelelő védekezés nélküli szex pedig a szexuális élményt is csökkenti. Minden harmadik válaszadóval előfordult már, hogy a bizonytalanság miatt nem tudta magát átengedni a gyönyörnek. De persze nem ez a legnagyobb baj a felelőtlenséggel.

És ha mindenki kikuncogta magát a felmérés adatain, akkor itt az ideje, komolyan elgondolkodni a következményeken és változtatni, ha kell. Akinek az óvszer csökkenti a szexuális élményt, annak segítünk választani egyéb fogamzásgátlót:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik