Élet-Stílus

Öt nap után felbukkant sírjából egy elgázolt macska

Egy újabb bizonyíték arra, hogy a cicáknak kilenc életük van.

Még a Humane Society állatvédelmi szervezet sokat látott munkatársai is ledöbbentek, amikor meghallották a Bart nevű cica történetét. A helyi sajtóban csak „csodamacskaként” (a Hír24 szerkesztőségben pedig zombi cicaként) emlegetett fekete-fehér macskát egy autó gázolt el floridai otthona közelében, és minden jel arra mutatott, hogy meghalt.

A látszólag a hullamerevség állapotába dermedt testére egy úton, vértócsában feküdve bukkantak rá, a majdnem két éves cica gazdája pedig eltemette halottnak gondolt kedvencét. Egészen pontosan egy barátját kérte meg az állat elhantolására, mert ő lelkileg nem volt képes elföldelni.

Bart azonban öt nappal később teljesen élve bukkant fel az egyik szomszéd házánál, éhesen és szomjasan. „Teljesen le voltam döbbenve, ilyen nem szokott történni” – mondta el a nő a Fox13 televízió riporterének. A nő felismerte a macskát, és az állatot át is vitte a gazdához.

 Bart, a “csodamacska”: elgázolta egy autó, el lett temetve, majd öt nappal később élve bukkant fel
Fotó: Humane Society 

Az 52 éves Ellis Hutson az ABC Newsnak elmondta: „Kinyitottam az ajtót, és ott állt a szomszédom, a macskával a kezében, közölve, hogy Bart nem halt meg”. Hutson elmondta: teljesen biztos volt abban, hogy kedvence belehalt a gázolásba, és semmilyen magyarázatot nem tudott adni a történtekre. A macskát a férfi azonnal elvitte egy állatklinikára.

Bart jelenlege a Humane Society gondozásában van, ahol a helyi sajtónak elmondták: a macska állkapcsa eltört, több sérülése volt a fején, és egyik szemére megvakult, de várakozásaik szerint a macska a szükséges műtét után fel fog épülni, és pár nap lábadozás után haza is térhet gazdájához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik