Élet-Stílus

Újra láthatta kislányát a kannabisz olaj miatt bebörtönzött apa

adam-koessler(960x640).jpg (daganat, )
adam-koessler(960x640).jpg (daganat, )

Az ausztrál édesapát január elején azért vették őrizetbe, mert kannabisz olajat adott gyermekének, hogy így csillapítsa fájdalmait.

Azután, hogy január 2-án őrizetbe vették drogbirtoklás és kiskorú veszélyeztetése miatt, tegnap rövid időre kiengedték Adam Koesslert. Az ausztrál édesapa azonban csak rövid időre kapta vissza szabadságát: addig, míg meglátogatta halálos beteg kétéves kislányát, Rumert. A találkozásról megható fotó is készült, amit Adam hivatalos Facebook-oldalán tettek közzé:


Kép forrása: Facebook

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, Adam Koesslert a brisbane-i rendőrség azután vette őrizetbe, hogy a férfi kannabisz olajat adott gyermekének. Mint kiderült, az apa képtelen volt tovább nézni gyermeke szenvedését, és olyan szert szeretett volna neki adni, ami csillapítja a fájdalmait. A kis Rumert még tavaly diagnosztizáltak 4-es stádiumú neuroblasztómával, egy olyan daganatfajtával, mely a központi idegrendszer rostjaiból alakul ki és kifejezetten gyerekeket támad meg.

Az apa letartóztatása után az ausztrál Newcastle Herald című lapnak elárulta, kétségbeesésében döntött a tiltott szer mellett, miután kislánya állapota a kapott gyógyszerek ellenére sem javult jelentősen. “Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. A kislányom, aki egész addig egy falatot sem volt hajlandó enni, úgy evett, mint a bajnokok.” Az apa elmondása szerint kislánya nem csak az étvágyát, de a színét és az életkedvét is visszanyerte az olajnak köszönhetően.

A férfi őrizetbe vétele óta felbolydult az internet: “Fearless Father” (vagyis félelmet nem ismerő apa) címen Facebook-oldal alapult a férfi támogatására, melyhez alig néhány nap alatt 57 ezren csatlakoztak. És ez még nem minden. A change.org nevű oldalon támogatók petíciót hoztak létre, melyben arra kérik az ausztrál hatóságokat, hogy mentsék fel Adamet az ellene felhozott vádak alól, hiszen azzal, hogy orvosi marihuánát adott gyermekének, nem veszélyeztetni akarta őt, hanem megszabadítani a fájdalmaitól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik