Élet-Stílus

Börtönbe zárják, mert kannabisz olajat adott haldokló gyermekének

adam-koessler(960x640).jpg (rákbetegség, )
adam-koessler(960x640).jpg (rákbetegség, )

Az apa azt mondja, csak azért adott a szerből kislányának, mert csillapítani szerette volna a gyerek fájdalmait.

Noha mindössze kétéves, az ausztrál Rumer Rose már most élete egyik legnehezebb harcát vívja. A kislány ugyanis 4-es stádiumú neuroblasztómában szenved; egy olyan, gyermekkorban jelentkező daganatfajtában, mely a központi idegrendszert alkotó idegszövet sejtjeiből indul ki. Rumer az elmúlt hónapokban szinte minden létező kezelést megkapott orvosaitól, az állapota ennek ellenére sem javult, orvosai pedig most mindössze 50 százalék esélyét látják annak, hogy a kislány túléli a betegséget.


Képek forrása: Facebook

A kislány a legnehezebb időszakokat eddig mindig édesapjával, Adam Koesslerrel vészelte át, aki mióta kiderült, hogy Rumer beteg, minden pillanatát kislányával tölti. Vagyis, töltötte, az ausztrál apa ugyanis rács mögé került, és jelenleg a tárgyalását várja, miután kókuszba kevert kannabisz olajat adott gyermekének.

“Tisztában vagyok azzal, hogy a szer itt Ausztráliában nem legális, de szükségünk volt valamire, ami egyszerre csillapítja hatékonyan a fájdalmait és javít az életminőségén is” – kezdte a megtört férfi a Newcastle Herald című lapnak adott interjúját. Adam hozzátette, a kókuszba kevert szer hatása szinte azonnal látszott gyermekén. “Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. A kislányom, aki egész addig egy falatot sem volt hajlandó enni, úgy evett, mint a bajnokok.” Az apa elmondása szerint kislánya nem csak az étvágyát, de a színét és az életkedvét is visszanyerte az olajnak köszönhetően.

 

Apa és lánya boldogsága azonban nem tarthatott sokáig: január 2-án, miután Brisbane-be utaztak újabb gyógykezelésre, az apát a kórházban letartóztatták, és őrizetbe vették. Jelenleg kábítószer birtoklása miatt, és 16 éven aluli veszélyes kábítószerrel történő veszélyeztetése miatt tartják fogva. A férfi meghallgatását jövő keddre tűzték ki, ám addig sem marad segítség nélkül. Az interneten már közel 50 ezren írták alá azt a petíciót, mely arra kéri a bíróságot, hogy ejtsék a férfi ellen felhozott vádakat, hiszen az apa jóhiszeműen járt el, és veszélyeztetés helyett, csupán gondoskodni szeretett volna gyermekéről.

Adam védelmére egyébként nem csak netes petíció jött létre, de egy olyan Facebook-csoport is, amihez néhány nap alatt már 30 ezren csatlakoztak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik