Élet-Stílus

Ön tudja melyik a legveszélyesebb szexpóz?

szex (szex)
szex (szex)

Gondolta, hogy az egyik legnépszerűbb testhelyzet a pénisztöréses esetek több mint feléért felel?

Pedig így van. Legalábbis ezt derítette ki az a brazil tudóscsoport, ami az elmúlt néhány hónapot azzal töltötte, hogy tüzetesen átvizsgálta a három legnagyobb brazil kórház sürgősségi osztályának kartonjait. A szakemberek a vizsgálat alatt összesen 13 évnyi leletet vettek górcső alá, végeredményként pedig azt találták, hogy a messze legnépszerűbb lovagló póz felel a pénisztöréses esetek több mint 50 százalékáért.

A kutatás szerzői egyébként ezzel egyidőben megtalálták a lehető legbiztonságosabb pózt is, ami a misszionárius pozíció lett.


Kép forrása: Thinkstock

Mindez a kutatók szerint annak köszönhető, hogy ebben a testhelyzetben a nők a teljes testsúlyukkal irányítják a behatolást, és nehezebben veszik észre, ha bármi probléma adódik. Márpedig probléma egy hevesebb szexuális aktus során bőven adódhat: a pénisz egyszerűen félrecsúszik, vagy épp beleütközik a női nemi szerv gátjába, és már kész is a rettenetes fájdalommal járó sérülés.

“Azoknál a szexuális aktusoknál, ahol a férfi irányítja a behatolást, és ő dönt annak erősségéről is, a férfinak lehetősége van arra, hogy bárminemű fájdalom esetén félbeszakítsa a közösülést, és minimalizálja az esetleges sérüléseket. Erre a lovagló póz esetében, tekintve, hogy a nő irányítja a behatolást, a férfiaknak nincs módja, épp ezért ez a testhelyzet minden esetben magában hordozza a pénisz sérülésének kockázatát is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik