Élet-Stílus

Kidobott bútorként bántak kutyájukkal

kanapés pitbull (kutya, )
kanapés pitbull (kutya, )

Egy kidobott, magára hagyott kutya mindig szomorú látvány, de az alább látható pitbullt látva még a sokat látott állatmentők is elérzékenyültek.

“Majdnem elsírtam magam, amikor megláttam a fényképet” – mondta el az ABC15 televíziónak az amerikai Arizona állam állatvédelmi szolgálatának egyik munkatársa az interneten vírusként terjedő felvételről. A fényképet Phoenix egyik utcáján készítették, egy ház előtt, ahonnan elköltöztek a lakók, akik minden jel szerint egészen egyszerűen ott hagyták kutyájukat, mint egy kidobott bútort.

 
Elköltöztek, és otthagyták kutyájukat, mint egy megunt bútordarabot
Fotó:Maricopa County Animal Control

A fényképet egy közelben lakó nő készítette, aki előző hét csütörtökön arra ért haza a munkából, hogy a hároméves kutya ott fekszik magára hagyva a kihajított kanapén. A neve elhallgatását kérő nő az ABC híradójának elmondta: egy nappal korábban egy költöztető teherautót látott a háznál, aminek új lakói közölték vele, hogy a kutya egész nap ott volt, és az eb nem az övék. „Gondolom az előző lakók hagyták ott” – mondta a nő.

 
Egy menhelyen várja szerető gazdiját
Fotó:ABC15 

A nő az állatvédelmi szolgálatot riasztotta, aminek munkatársai még aznap este ki is mentek a kutyáért, aki végül egy helyi menhelyen kötött ki. A beszámoló szerint a menhelyen egymás után jelentkeztek a kutyán segíteni akaró emberek, miután a kanapés fénykép terjedni kezdett az interneten.

Az ABC15 beszámolója szerint a kutyát magára hagyó gazdi ellen akár állatkínzás vádjával is eljárást lehet indítani, bár a televízió úgy értesült, hogy a phoenixi rendőrség még nem indított nyomozást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik