Élet-Stílus

Jó hír: idén ennél rosszabb napja már nem lehet!

Legalábbis a tudósok szerint, akik váltig állítják, január harmadik hétfőjénél borongósabb és sötétebb napunk egész évben nem lesz.

Ha most kinézünk az ablakon, és belebámulunk ebbe a látszólag vigasztalan, szomorú-szürke hétfő délutánba, egy pillanatra talán még úgy is érezhetjük majd, hogy a – zömében angolszász – tudósoknak bizony igaza van. Ők ugyanis azt állítják, az év harmadik hétfője, ami idén január 19-ére esik, az év “legdepressziósabb” napja.

Hogy mire alapozzák az állításukat? Nos, ki hitte volna, a tudósoknak mindjárt több érvük is van: például a számos meghiusult újévi fogadalom. Aztán a napfény állandósuló hiánya. A szürke-nyirkos-bánatos időjárás. És persze a pénz. A kutatók szerint ugyanis ez az az időszak, amikor nagyjából már mindenki érzi, karácsony előtt bizony túlköltekezte magát.

“A karácsony egy drága időszak. Ilyenkor az ünnep hevében a legtöbben bátrabban nyúlnak a pénztárcájukba, és január közepén döbbennek rá, milyen messze van még a következő fizetés” – állítják a szakemberek, majd hozzáteszik, noha az anyagi problémák felett érzett aggodalmat az ünnep idejére képesek vagyunk félretenni, ilyenkor újult erővel szakadnak a nyakunkba.

Szóval, nem csoda, ha mostanában tényleg rosszkedvűek vagyunk. Tegye fel a kezét, aki mostanában sokszor volt rosszkedvű!

Ugye-ugye? Vagyunk így egy páran.

A rosszkedvünk egyik fő oka, hogy hajlamosak vagyunk mindent komolyan venni; állandóan rohanunk, kapkodunk, és folyton csak türelmetlenek vagyunk. Mint például ő:

Ami szintén frusztrál minket: hiába igyekszünk, nem mindig vesszük sikerrel az akadályokat.

És amikor végképp kikészülünk, olyan jól jönne egy kis őszinte baráti támogatás, nem igaz?

Azt javasoljuk, hogy – legalább egy kis időre – mindenki próbálja elfelejteni a gondjait, és élvezze a felhőtlen pillanatokat. Mint például ő:

Mi most mindent megtettünk, hogy felvidítsuk a rosszkedvű embereket, úgyhogy ezek után holnaptól már senki ne szomorkodjék, okés? Kezet rá!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik