Élet-Stílus

Csokoládénak köszöni hosszú életét a 127 éves néni

A mexikói asszony szerint hosszú életének titka a rengeteg alvás, a dúdolás és a csokoládé.

Alig egy nap múlva a világ legidősebb embere lehet az a mexikói asszony, aki hamarosan papírokkal is igazolni tudja, hogy 1887. augusztus 31-én jött a világra. Az idős néni 27 éves volt, amikor kitört a második világháború, 66, amikor II. Erzsébet elfoglalta a brit trónt, és 82, amikor ember lépett a Hold felszínére.

Azt mondja, hosszú életét a jó géneknek köszönheti, és annak, hogy imádja a csokoládét. „Még ma is minden nap eszik valamennyit kedvenc édességéből, emellett szeret jókat enni, sokat énekel és rengeteget alszik” – árulják el Leandra titkát családtagjai, akik mindent megtesznek, hogy a néni 127. születésnapját felejthetetlenné tegyék.

 

Leandra, akinek 73 déd-, és 55 ükunokája született, 43 éves unokája, Miriam Alvear szerint annak ellenére is jó egészségnek örvend, hogy mostanra gyakorlatilag teljesen megsüketült. „Szellemileg még mindig friss, és még most is szokott a kertben dolgozgatni. Egy-egy munkás délután után van hogy napokat alszik, majd mikor felébred, jót eszik, a családi asztalnál pedig hosszú történeteket mesél” – mondta a mexikói El Horizonte című lapnak.

Az idős nő, aki családja szerint sosem házasodott meg, 12 évvel idősebb, mint a japán Misao Okawa, aki jelenleg a világ legidősebb emberének járó címet birtokolja. Leandra addig nem léphet a helyére, míg papírokkal nem tudja igazolni születési idejét. A mexikói hatóságok éppen ezért most minden követ megmozgatnak azért, hogy előkerítsék a 127 éves néni születési bizonyítványát, az előző ugyanis 40 évvel ezelőtt, egy költözés során eltűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik