Élet-Stílus

Ledobott a sofőr egy vak párt a buszról

"Minősíthetetlen hangnemben", üvöltözve küldte le őket a buszról, azzal, hogy csak a következő járatra szállhatnak fel.

A páros az amerikai Seattle belvárosába akart eljutni a King County Metro társaság egyik járatával, amikor a sofőr közölte velük, hogy a fogyatékosok számára fenntartott helyek már foglaltak, és ezért nem szállhatnak fel a buszra – jelentette a KiroTV. “Üvöltözött velük, fenyegetőzött, mindenki előtt, megalázó volt” – mondta el a televíziónak Mike Mello, aki barátnőjével, a szintén vak Cindy Bennettel akart utazni a buszon.

Az amerikai törvények értelmében minden tömegközlekedési eszközön kötelező elsőbbségi székeket fenntartani a fogyatékkal élők számára. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mondjuk a látássérültek csak és kizáróan ott utazhatnak – közölte a KiroTV. A vak pár elmondása szerint a busz egyátalán nem volt tele, és képesek lettek volna máshol is ülni, vagy végigállni az utat.

Az eset miatt a vakok washingtoni szövetsége panaszt emelt a tömegközelekdési társaságnál, amely egy közleményben “elfogadhatatlannak” nevezte a buszsofőr tettét, és elnézést kértek a két vak utastól. Egyben közölték, arról még nem döntöttek, hogy milyen büntetést rónak ki a férfira.

A KiroTV el akarta kérni a busz biztonsági kamerájának felvételét az esetről, de a cég közölte, hogy a kérdéses buszon nem volt kamera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik