Élet-Stílus

Keverje meg ezt a fura karácsonyi koktélt, aztán kapaszkodjon!

Meleg gin-tonik (gin-tonik, meleg, )
Meleg gin-tonik (gin-tonik, meleg, )

Bizarrnak tűnik, de ne hallgasson az előítéleteire: soha többé nem iszik puncsot, vagy forralt bort, ha ezt megkóstolja.

Ne kerülgessük a forró kását, ide írjuk egyenesen, mi az idei tél menő koktélja, ami hosszú időre zárójelbe teszi majd a hagyományos forralt borokat, és puncsokat: a meleg gin-tonik!

Furán hangzik, tényleg és elkészíteni is macerás kissé, de egy próbát megér, aztán már úgyis itatja magát. A hozzávalók egy adaghoz: 30 ml gin, 10 ml cukorszirup, 80 ml tonik, és némi tejszín, ha lehet egy kis borókával megbolondítva.

Utóbbit úgy készíthetjük el, hogy közepes lángon forráspont közeléig melegítjük a tejszínt. Dobjunk bele borókabogyókat, majd fedjük be a lábast és melegítsük néhány percig, aztán hagyjuk hűlni egy fél órácskát. Végül a lehető legfinomabb szitán passzírozzuk át az egészet.

Jöhet a második lépés, vagyis a koktél lelke a gondosan melegített tonik. A lényeg, hogy nagyon lassú tűzön, nagyon finoman, több óra kell a szénsavas italt eljuttatni forráspontig, és kifőzni belőle a buborékokat. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk egy kicsit hűlni a tonikot, kb. addig, amíg olyan hőmérséklete lesz, mint egy kényelmesen iható, de forró teának.

Fogjunk shakert, öntsük bele gint, a cukorszirupot a tejszínt, dobjunk utána két jégkockát, és nagyon alaposan rázzuk össze. Ha ezzel megvagyunk rázzuk össze még alaposabban: nagyon fontos, hogy a keverék nagyon jól össze legyen rázva!

Végül öntsük pohárba a tonikot, majd óvatosan rá a keveréket! Ha minden jól ment: valahogy úgy kell kinéznie a koktélnak, ahogy a lenti fotón, az ízének meg valami egészen különlegesen kell hatnia.

Fotó: ginfoundry.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik