Élet-Stílus

A férfi, akinek életcélja, hogy találkozzon minden névrokonával

És közben érdekes helyekre jusson el, érdekes emberekkel találkozzon és jobban megismerje saját magát.

A New Yorki Seth Cohen fejéből szeptemberben pattan ki az ötlet, hogy meg fog keresni mindenkit, aki szintén a Seth Cohen nevet kapta születésekor, és nem teketóriázott. Azonnal nekilátott megvalósítani tervét, a közösségi oldalakon, telefonkönyvekben és a Google-n kutatva névrokonai után, és végül legalább 300 ilyen embert talált csak az Egyesült Államokban. Azóta már tízzel találkozott.

Cohent azután kezdte el érdekelni, hogy mennyi Seth Cohen lehet még rajta kívül a világban, amikor 37. születésnapján a Facebook-oldalán egy olyan nő is felköszöntötte, aki „legkedvesebb ismerősömként” hivatkozott rá. Cohen tudta, hogy ez nem lehet, nyomozásba kezdett, és kiderült, hogy a nő egy másik Seth Cohennek hitte. Aztán tovább kutakodott, és látta, hogy négy másik barátja is ismer rajta kívül más Seth Cohent is.

 

Végül elindította a „Seth Cohen Projectet”, életcéljává tűzve ki, hogy minden egyes Seth Cohennel találkozni fog, blogján örökítve meg az élményt. Eddig már tíz ilyen találkozója volt. Elmondása szerint már ez a tíz találkozó elég volt ahhoz, hogy jobban megértse az embereket. „Még a találkozások előtt mindeggyikről feltételeztem valamit a Faceboo-oldaluk, vagy a LinkedIn-profiljuk alapján, beskatulyáztam őket, és egyszer sem olyanok voltak, mint amire számítottam” – mondta el Cohen az OddityCentralnak.

 

Azt azonban még nem tudja, hogy a project végül hova fog vezetni. Elmondása szerint azért kezdte el, mert a találkozások jó indokok voltak arra, hogy olyan helyekre látogasson el, ahova másként soha nem ment volna, olyan emberekkel találkozzon, akik egyébként soha nem futott volna össze és leginkább, hogy megismerje saját magát. Elmondása szerint az utazások egyelőre nem jelentenek számára anyagi kihívást, de lehet, hogy a jövőben már támogatókra lesz szüksége, hogy véghez tudja vinni tervét, és találkozzon minden Seth Cohennel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik