Élet-Stílus

“Anya, ölj meg!” – nem kaphatta meg férje veséjét a 22 éves Sarolta

műtét (műtét, )
műtét (műtét, )

Az anya pert indít, mert Jávor Sarolta nem kaphatta meg börtönben ülő szerelme veséjét, így meghalt – derül ki a Blikk cikkéből.

Az anya, Ágnes hosszú évek küzdelme után már csak fotón láthatja imádott lányát, Sacit. „Nagyon nehezen ment el a lányom. Két napig üvöltött a fájdalomtól a kórházban. Könyörgése örökre belém égett: ‘Anyuci, anya, nagyon fáj, meghalok! Öljél meg!’ Ezt sikoltozta – emlékezett vissza a Blikknek zokogva az anya, akinek egy hónapja mondták meg, hogy immár valóban menthetetlen a lánya.

„A hasi kanülje elfertőződött, ettől szívbillentyű-gyulladást kapott. Ő is tudta, hogy itt a vég, mert rendelkezett arról, mi legyen a hamvaival. Azt kérte, hogy vigyük haza, és takarjuk le azzal a takaróval, amit haláláig szorongatott.”

Amikor még volt remény, a család Saci férjének ügyvédjével, Fridman Róberttel sorra járta a hivatalokat. Megkeresték az Egészségügyi Minisztériumot, a büntetés-végrehajtást, Cegléd országgyűlési képviselőjét Földi Lászlót (Fidesz-KDNP), Sólyom László akkori köztársasági elnököt 2010-ben, Áder János köztársasági elnököt 2013-ban. Ígéreteket kaptak, amelyekből nem lett semmi.

Leírták a beadványokban, hogyan kellene megváltoztatni a törvényt, hogy Sarolta megkaphassa a vesét Saci párjától, annak ellenére, hogy börtönbe került. Pedig Sarolta férje a börtönben vesediétán volt, hogy bármikor alkalmas legyen donornak – magyarázta a jogi képviselő.

Saroltán csak a transzplantáció segített volna, börtönben ülő szerelme tökéletes donor volt. Hozzáment, hogy élhessen, de a férjet nem engedték ki műtétre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik