Élet-Stílus

Visszakapta gyerekkorát a mindig éhes kislány

A 12 éves Alexisnek egy agytumor kivétele után szűnni nem akaró éhségérzete volt, így 90 kilósra hízott. Újabb beavatkozást kellett végrehajtani rajta.

A texasi Alexis Shapiro az agytumor-műtét előtt alig 25 kilós volt, de a beavatkozást követően ritka rendellenesség lépett fel – mindig éhesnek érezte magát, így gyorsan többszörösére nőtt a testsúlya. Az agyműtétet még 2011-ben hajtották végre Alexisen, a beavatkozás során azonban sérültek az agy egyes részei, melyek azért felelősek, hogy az agyba eljussanak az emésztőrendszer jelzései. A család először diétával és testmozgással próbálta kezelni a helyzetet, hiába.

Végül újabb műtéti beavatkozásra volt szükség, de természetesen nem egy újabb, kockázatos agyműtétet hajtottak végre, hanem gyomorműtéttel próbálták kezelni a helyzetet – tudósít az amerikai ABC tévécsatorna. Először gyomor-bypass műtétben gondolkodtak, de a kislány májának megnagyobbodása miatt erről letettek az orvosok és gyomorszűkítést végeztek el nála – az eredeti méret csaknem negyedére szűkítették Alexis gyomrát.

Hét hónappal a műtét után az édesanya már arról számolhatott be, hogy a kislány egészségi állapota jelentősen javult, sőt „visszakapta a gyerekkorát”. A súlyából mintegy 25 kilót vesztett és már nem kell gyógyszerezni diabétesz miatt.

Az édesanya szerint rendkívüli változás állt be Alexis állóképességében és életkedvében, már élvezi az iskolát, szakkörökre jár, tartja a kapcsolatot osztálytársaival. „Még mindig fél sok dologtól, amit betegen nem próbálhatott ki, de próbálkozunk” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik