Élet-Stílus

Kutyája mentette meg egy elveszett négyéves kislány életét a zord szibériai vadonban

Az ötödik születésnek karácsony második napján ünneplő lány csak négyéves kutyájának köszönheti, hogy megélte az ünnepnapot.

A négyéves Karina Csikitova majdnem két hetet töltött el elveszve a szibériai tajga medvéktől hemzsegő erdeiben, mire az őt kereső mentőosztagoknak sikerült a nyomára bukkanniuk egy patak partján. A kislány életét négyéves kutyája, Najda mentette meg azzal, hogy éjszakánként hozzá bújva melegen tartotta, majd azzal, hogy – bármilyen furcsán is hangzik elsőre – magára hagyta. Egészen pontosan azzal, hogy visszatért a lány falujába, ahol a kutya megjelenése megerősítette a hitet az emberekben, hogy az akkor már kilenc napja eltűnt lány még életben lehet – írta a Siberian Times.

 Karina és az életét megmentő kutyája, első közös fényképükön a megmenekülése óta

Karina – akit a héten látogattak meg falujában az angol nyelvű szibériai lap munkatársai, hogy elkészítsék a megmenekülése ót készült első közös fényképet róla és a kutyáról, akinek életét köszönheti – még augusztusban veszett el a szibériai vadonban, amikor követni kezdte apját, aki egy távoli faluba látogatott el. A kislány eltűnése napokig senki sem tűnt fel: anyja és nagyanyja is azt hitte, hogy az apja magával vitte. Csak amikor több nappal később fel tudták hívni a férfit, akkor derült ki, hogy Karinának nyoma veszett.

 Nadja a faluba visszatérve vitt segítséget a kislánynak

Szerencsére a kislány nem volt egyedül. Ott volt vele kutyája, aki esténként hozzábújva melegítette, társaságot és védelmet nyújtott számára, valamint a faluba visszatérve segítséget hívott neki. A lány az erődben eltöltött napok alatt bogyókat evett és patakvizet ivott, de amikor végül 12 nappal eltűnése után rátaláltak, így is legyengült és éhes volt. Rokonai és orvosa elmondása szerint is nagy segítség volt számára, hogy a természet közelében élt, és rendszeresen járta az erdőket szüleivel, így nem félt a vadonban. “És Nadja is segített” – tette hozzá a kislány nagymamája.

 A keresőosztagok csak puskákkal mertek bemerészkedni az erdőbe, az ott boklászó medvék miatt

A lányt végül azután találták meg, hogy a kutya megjelenése után elindult keresőosztagok az egyik folyó partján egy kis lábnyomot találtak, mellette egy kutya mancsának nyomával. Ebből tudták, hogy Karina a közelben lehet és másnap rá is bukkantak egy magas fűvel körbevett odúban, ahol meghúzta magát.

Karina és hűséges kutyája története bejárta az egész világot, és helyi hőssé emelte a párost, akikről a Jakutszki repülőtéren szoborral fognak megemlékezni, és akik tiszteletére karácsony előtt Jakutföld köztársasági elnöke szervez ünnepet. A kislány azonban most leginkább arra vágyik, hogy az orosz télapó, Gyed Maróz egy Barbie-babát hozzon neki karácsonyra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik