Élet-Stílus

7 szuper étel 200 kalória alatt

lazac (lazac, )
lazac (lazac, )

Itt az ideje, hogy leszámoljon azzal a tévhittel, hogy az egészséges ételek mind unalmasak. Íme, a kivételek!

Sült lazac, salátával

A sült hal számos egészséges étrend alapja, a friss fűszernövények pedig bármilyen receptet feldobnak, mi lenne, ha ötvöznénk a kettőt? Keverjünk össze dijoni mustárt, frissen facsart citromlevet, friss kakukkfüvet, friss rozmaringot, oregánót, sót és borsot: ennek keverékét dörzsöljük bele a halfilé mindkét oldalába. Süssünk 10-15 percig a halat, majd tálaljuk salátával vagy az általunk kedvelt zöldségkörettel.


Kép forrása: Thinkstock

Thai sárgarépasaláta

Ha kedveljük a hagyományos thai ízvilágot, de nem feltétlenül merészkednénk el egy curryig, akkor egy lazább thai saláta pont elég lesz ahhoz, hogy csillapítsa éhségünket. Keverjünk össze thai halszószt két lime levével, barna cukorral, némi felszeletelt chilivel, vékonyra szeletelt sárgarépával, két adagnyi főtt rizstésztával és pirított mogyoróval. Szintén keverjünk rajta egyet – és már készen is vagyunk.

Kakukkfüves pulykaburger

Keverjünk össze egy nagy tálban egy csomagnyi darált, lehetőleg zsírszegény pulykahúst két teáskanálnyi friss kakukkfűvel, facsarjunk bele egy citromot – és formálhatjuk is a húspogácsákat. Ezeket le is fagyaszthatjuk későbbre vagy azonnal grillezhetjük is. Kínáljuk friss paradicsomszeletekkel és salátával, egy teljes kiőrlésű zsemlében.

Kíváncsi a folytatásra? Olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik