Idén karácsonykor valami változatosságra vágyik? A bejgli, a kekszek és a mézeskalács mellett készíteni valami igazán különleges karácsonyi desszertet? Nos, itt az alkalom, a Csak a puffin blogon ugyanis találtunk egy olyan receptet, melynek segítségével egy olyan, látszólag “mindennaposnak” számító nyalánkságból is ünnepi desszertet készíthet, mint a palacsinta.
Kép forrása: Thinkstock
A varázslathoz pedig tényleg nem kell sok minden: csak egy kis narancslekvár, némi narancshéj, reszelt mandula, no, és mézeskalácsfűszer minden mennyiségben. A leírás szerint az édesség tökéletes lehet az ünnep előtt, felvezetésképp, közben a csodás ízélmény kedvéért, és utána levezetésképp.
Íme, az ünnepi töltelék hozzávalói:
100 gramm vaj
80-90 gramm porcukor
40 gramm kakaópor
1 mokkáskanál mézeskalács fűszer
narancslekvár
kandírozott narancshéj
szeletelt mandula
Ha kíváncsi az elkészítés pontos módjára, olvassa el a Csak a puffin blogon ide kattintva.