Élet-Stílus

Így készíthet gyorsan dió koszorút!

diókoszorú (diókoszorú, advent, Karácsony, gasztro)
diókoszorú (diókoszorú, advent, Karácsony, gasztro)

Aki most sütemény receptre számít, az csalódni fog, ez a koszorú ugyanis egy karácsonyi dísz.

Ajtóra, kopogtatónak tudom inkább elképzelni, mint asztali dísznek, adventi koszorú alapnak soknak gondolom, de ízlések és pofonok.

Ami kell hozzá: dió, koszorú alap, mogyoró, tészta, szárított narancs karika, csillagánizs, apró tobozok, csigaház, egyéb termések, amik nekem nem jutottak eszembe, ragasztópisztoly, rengeteg patron és másfél óra csönd.


Képek forrása: Hódos Hajni

A koszorú alap lehet hungarocell is, szalma is. A hungarocell koszorú alap előnye, hogy van belőle vékonyabb, így az elkészült dísz nem lesz annyira drabális és nehéz. A szalma koszorún viszont nem annyira feltűnő, ha a diók között kilátszik az alap.

Nem tetszenek a nagyon szabályos dió koszorúk, ezért nem törekedtem arra, hogy egyforma nagyságú szemeket keresgéljek, kimondottan rusztikus hatást akartam elérni. Azt hiszem, sikerült.

Fázisfotót nem is készítettem, hiszen ismerik a viccet, hogyan kell baglyot rajzolni, ugye? Rajzolj egy kört a testének, egy kisebbet a fejének. Aztán most rajzold rá az összes többi szarságot. Hát valahogy így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik