Élet-Stílus

Íme, az elronthatatlan bejgli receptje

bejgli (bejgli)
bejgli (bejgli)

Nem kell keleszteni, és 12 perc alatt összeállítható. Nem hiszi? Kattintson!

A most következő receptet a Bouvet blogon találtuk, és azért merjük bátran, jó szívvel ajánlani olvasóinknak is, mert a blog szerzője 12 éve ezzel aratja a legnagyobb sikereit karácsonykor. Mint írja, a recept alapján azok is ínycsiklandó bejglit készíthetnek, akiknek nem feltétlenül a konyha a második otthonuk.


Kép forrása: Thinkstock

Hogy mi kell majd hozzá?

Nos, lássuk. A blog szerzője szerint a töltelékkel érdemes majd kezdeni, amihez szükség lesz

fél kiló darált dióra vagy mákra
30 dkg cukorra (ha cukrozott mák-dió töltelékkel dolgozik, erre nem lesz szükség)
2 evőkanál mézre
citrom reszelt héjára
2dl forró tejre
mazsolára (ízlés szerint).

A tésztához sincs szükség túl sok mindenre, íme:

egy kilogramm finomliszt
50 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
csipet só
kis doboz tejföl
30 gramm élesztő
kis hideg tej

Ha kíváncsi az elkészítés pontos módjára, olvassa el a Bouvet blogra kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik