mézeskalács (mézeskalács)
Élet-Stílus

Rögtön puha, rögtön süthető mézeskalács? Igen!

Megtaláltuk a tökéletes receptet ahhoz a süteményhez, ami nélkül nem telhet el karácsony.

Néhány hónappal a bögrés palacsinta elképesztő sikere után, igazából már meg sem lepődtünk azon, hogy mostanra gyakorlatilag minden süteménynek lett egy saját „bögrés” változata. Igen, még a karácsony első számú édességének, a mézeskalácsnak is.


Kép forrása: Thinkstock 

Ezt a most következő gyöngyszemet, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, a Rupáner konyha című blogon találtuk, és hogy őszinték legyünk, azonnal beleszerettünk. Hogy miért? Nos, mert egyszerű. Mert gyors. És nem utolsósorban: mert azok is bátran kipróbálhatják, akik eddig hadilábon álltak a sütéssel.

Lássuk a hozzávalókat, melyekhez a mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre:

8 bögre finomliszt
másfél bögre porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg margarin vagy vaj
1 bögre méz
3 tojás

Kíváncsi az elkészítés módjára is? Olvass el a folytatást a Rupáner-konyha blogon ide kattintva!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.