Élet-Stílus

50-szer nézték el az orvosok a fiatal nő rákját

orvos (orvos, )
orvos (orvos, )

A 29 éves belsőépítész három évig járt orvoshoz hátfájdalmaival, de mindenhonnan hazaküldték mondván, csak stresszes.

A kétgyermekes brit belsőépítész, Luisa Guarre hat évvel azután, hogy először ment orvoshoz erős hátfájdalmaival és vérzészavarokkal, belehalt a méhnyakrákba. Testvére, Diana elmondása szerint Luisa ezidő alatt legalább ötvenszer, de inkább többször járt orvosnál, ám sehol sem kapott magyarázatot a panaszaira. „Mindenhonnan alapos vizsgálat nélkül küldték haza azzal, hogy stresszes.”

 Kép forrása: mirror.co.uk

Húga, a 22 éves Diana, a brit Mirror magazinnak adott interjújában elárulta, még most is képtelen felfogni, hogy testvére meghalt. Az orvosokat hibáztatja, akik hat év alatt sem vették észre a daganatát. „Legalább 50 lehetőségük lett volna arra, hogy megmentsék az életét, de nem tették. Luise csak azután tudta meg, hogy mi baja, hogy elment egy magánrendelőbe, ahol az első vizsgálat kimutatta: előrehaladott méhnyakrákja van, ami áttétet adott a nyirokcsomókba, a derekába és a nyakába is.”

„Az egészben az háborít fel a leginkább, hogy egyszer sem ajánlották neki a rákszűrést, pedig, ha elvégezték volna a vizsgálatot, azonnal kiderült volna a baj” – fakad ki Diana, aki elmondja, a késlekedés miatt testvérének nem maradt más választása, mint a műtét, és az agresszív kemoterápia. „Luisa ezt követően egy évig tünetmentes volt, már-már elhittük, hogy sikerült legyőznie a betgséget. Csakhogy 2013-ban a fájdalom visszatért…”

Az orvosok ezúttal a 34 éves nő nyirokcsomóiban találtak rosszindulatú elváltozásokat, és bár próbálták megállítani a terjedését, Luisa nem sokkal később, idén februárban meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik