Élet-Stílus

Középiskolás lány élesztette újra a 11 hónapos kisbabát

A babának bevásárlás közben, váratlanul állt le a légzése. Ha nincs 17 éves megmentője, minden bizonnyal meghal.

A nem mindennapi eset kedd délután történt az amerikai Missouriban lévő High Ridge egyik népszerű szupermarketében. A neve elhallgatását kérő édesanya 11 hónapos kislányával épp vásárolt, amikor arra lett figyelmes, hogy gyermeke nincs magánál. Az asszony nagyon megijedt, rögtön felkapta a kislányt és szólongatni kezdte: ekkor derült ki, hogy nem lélegzik. Az asszony köré sereglett dolgozók egyike ekkor értesítette a mentőket.

A 17 éves Abby Snodgrass, aki abban az időben szintén a boltban vásárolt, a kétségbeesett kiáltozásra figyelt fel. Szinte gondolkodás nélkül a hang irányába indult, és azt remélte, tud majd segíteni. „Szerencsére a suliban nem is olyan rég tanultuk meg, hogyan kell valakit újraéleszteni, így amikor láttam mi a baj, pontosan tudtam, mi a dolgom” – mondta a kamasz az ABC hírcsatornának.

Abby később elárulta azt is, nagyon izgult, hogy a módszer nem válik majd be, de igyekezett elhessegetni magától a zavaró gondolatokat és csak a feladatára koncentrálni. „Nem is tudom elmondani, mennyire megkönnyebbültem, amikor a kislány lélegezni kezdett. Nagyon boldog voltam” – tette hozzá a fiatal lány.

Nem sokkal később a mentők is a helyszínre érkeztek, akik megfigyelésre kórházba szállították a 11 hónapos gyermeket. Szóvivőjük a hírcsatorna kérdésére elmondta, a kislány életét a 17 éves lány gyors és szakszerű segítsége mentette meg. „Ha nincs Abby, könnyen elképzelhető, hogy mi nem tudtunk volna segíteni” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik