Élet-Stílus

Felszökött a kutyus a mentőautóra, hogy beteg gazdája mellett legyen

Csak négy hónapja volt új gazdája mellett a menhelyről kimentett eb, de máris bizonyította, milyen hűséges.

A Buddy nevű kutya nem gondolkodott sokat, amikor 85 éves gazdáját mentőautóba rakták egy texasi farmon, hogy az egy órányi autóútra lévő kórházba szállítsák. A négyéves beagle keverék fogta magát, és felpattant a mentőautó oldalán található kis lépcsőre, és oda kuporodva követte J.R. Nicholsont, akihez egyik segítője hívott mentőt, miután az idős férfi szédülni kezdett.

A mentősök nagyjából 30 kilométer megtétele után tudták csak meg, hogy a beteg kutyája is velük utazik, amikor egy mellettük elhaladó autós szólt nekik, hogy egy kutya van a mentőautó oldalán – mondta el a San Angelo Standard-Times című lapnak az egyik mentős. Tanner Brown – aki egy fényképet is készített a hűséges kutyusról – elmondta, ekkor már nem volt más választásuk, mint berakni Buddyt a mentőautó belsejébe, és magukkal vinni a kórházba.

 
A négyéves Buddy a mentőautóra felszökve követte gazdiját a kórházba
Fotó:Tanner Brown 

„Nagyon furcsa volt, gondolom a gazdájával akart maradni” – mondta el a lapnak Brown, hozzátéve, hogy karrierje alatt még soha nem találkozott hasonló esettel. Nicholson „lenyűgözőnek” nevezte, amit a kutyája tett. A 85 éves férfi – akit még aznap haza is engedtek a kórházból – a Standard-Timessznak elmondta: Buddyt négy hónappal korábban fogadta örökbe egy menhelyről, miután egyik kutyáját kénytelen volt elaltatni. „Már ő is családtag” – tette hozzá az idős férfi. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik