Élet-Stílus

Tévécsatornát kaptak a német kutyák

Pattogó labdák és mezőn futkározó állatok vannak a műsoron lágy dallammal kísérve. Nézze meg, milyen lesz az adás!

Tudományos ismeretek alapján dolgozták ki a DogTV adását, melyet hétfő óta nézhetnek a németországi négylábúak – tudósít az MTI. A csatorna kifejlesztésében részt vettek több más szakértő mellett a bostoni Tufts Állatorvosi Egyetem kutatói is. Ők kamerákat helyeztek el tucatnyi otthonban, hogy megfigyeljék, mit tesznek a magukra hagyott kutyák.

Az egyetem munkatársa, Nicholas Dodman elmondta, hogy a kutyatulajdonosok 60-70 százaléka bekapcsolva hagyja kedvencének a tévét, amikor elmegy otthonról. A régi típusú tévék gondot okoztak a kutyáknak, mert csak villogást láttak rajtuk, a mai LCD-kijelzők viszont már megoldják ezt a problémát.

A csatorna előkészítése során felfedték, hogy a kutyák leginkább a mozgásra, fajtársaik és más állatok látványára reagáltak, ezért ilyen felvételek lesznek műsoron. A programot egyetlen hangszeren játszott lágy dallam kíséri. Itt láthat ízelítőt a műsorból:

A Németországban most debütáló csatorna korábban már elérhető volt Amerikában, Dél-Koreában, Japánban és Izraelben is, a jövőben pedig a brit, ír és francia kutyákat is megcéloznák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik