Élet-Stílus

Hozzáadták a kamaszlányt a férfihez, aki megerőszakolta

A férfi összekaszabolta a kamaszlány arcát, miután megtudta, hogy el szeretne tőle válni.

A fiatal marokkói lány, Khaoula jelenleg kórházban lábadozik súlyos sérülései miatt, miközben a civil szervezetek egymással versengenek, hogy segítsenek neki megszabadulni a férfitől, aki tönkretette az életét. Csakhogy ez nem lesz könnyű feladat, a lány férje ugyanis egyáltalán nem hajlandó válni – írja az International Business Times.


Tömegek tüntettek a nők jogaiért
Kép forrása: Europress 

Mint kiderült, Khaoula azután volt kénytelen oltár elé állni az erőszakos férfival, hogy az megerőszakolta őt. A fiatal lánynak ezután már nem volt választása, Marokkóban ugyanis létezik egy olyan törvény, ami lehetővé teszi, hogy a nemi erőszak elkövetője megússza a bírósági tárgyalást, ha nőül veszi áldozatát. Ez a törvény, az úgynevezett 475-ös cikkely idén januárig változatlan formában volt érvényben.

A jogalkotók idén januárban azonban felülvizsgálták, miután tömeges demonstrációk kezdődtek egy 16 éves lány, Amina Filali halála miatt. A kamaszlány gyászoló apja elmondása szerint azért evett patkánymérget, mert a bíróság nyomására hozzá kellett mennie a férfihez, aki megerőszakolta őt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik