Élet-Stílus

Ketrecbe zárták a fogyatékkal élő kislányt az iskolában

A kaliforniai speciális iskolában így különítik el a kezelhetetlen gyerekeket.

Vizsgálat indult a kaliforniai Fresno városában tavasszal történt bizarr eset ügyében. Egy Ledelldra Brooks nevű anyukától érkezett a bejelentés; aki most arról számolt be a sajtónak, hogy még májusban ellátogatott a speciális iskolába, ahol fejlődési rendellenességben szenvedő lánya tanul, és hihetetlen látvány fogadta: 7 éves gyermekét egy ketrecbe zárva találta.

Amikor az anya megérkezett az osztályterembe, a kislány használt pelenkában állt a – többek között – gyerekágy rácsából és szekrényekből összetákolt „karámban”.

A gyermeket a gyógypedagógus zárta a ketrecbe, és ezt a tettét azzal indokolja, hogy a kislány kezelhetetlen volt, és megkarmolta a tanársegédet is. Állítólag veszélyt jelentett az osztálytársaira, így muszáj volt ehhez a megoldáshoz folyamodnia.

Mint kiderült, a cellát nem először használták: az összes olyan gyerek oda kerül, akivel épp nem bírnak el a tanárok. Sőt arra is fény derült, hogy az ideiglenesnek tűnő ketrec valójában már három éve elkészült, ráadásul az igazgató maga is látott már oda bezárva gyerekeket.

Az oktatási hivatal által elrendelt vizsgálat során ellenőrizték, hogy másutt is alkalmaznak-e hasonlóan bizarr elkülönítést, de ennek eredményeiről nem árultak el részleteket.


Fotó: Ledelldra Brooks

Ajánlott videó

Olvasói sztorik