Élet-Stílus

Hiánypótló innováció: itt a nemsemleges alsónemű

Az abszolút uniszex gatya-bugyi, vagy bugyi-gatya kollekció androgün szabásvonallal operál.

Két fiatal divattervező, Abby Sugar és Sylvie Lardeux hiánypótló termékkel rukkolt elő: elkészítették a világ első gender-semleges, azaz, társadalmi nemtől függetlenül mindenkinek tetsző, mindkét nem számára viselhető fehérnemű-kollekcióját – írja a National Review Online.

 

A Buzzfeed szerint a két fiatal tervező arra törekszik a „leszbikus ihletésű” kollekcióval, hogy megkérdőjelezze a hagyományos, kétosztatú nemi felosztást. A Play Out fantázianévre hallgató kollekció androgün, boxeres szabásvonallal operál, de vajon tényleg jó lehet mindkét nemre? Hiszen, társadalmi nemek ide vagy oda, a biológiai nemek még mindig többé-kevésbé leosztottak, a nemi szervek pedig különböző típusú védelmet és törődést igényelnek. Hogy lehet tehát tényleg unisex egy ilyen kollekció?

 fotók: playout-underwear.com

A tervezőnők így magyarázzák: „Bár nagyon szeretnénk túllépni a divat és a társadalmi nemek hagyományos nyelvén, de úgy sokan nem tudnák, hogy miről beszélünk. Úgyhogy kénytelenek voltunk kiírni a modellekre, hogy „férfi” vagy „női”. De nagyon tudatosan figyelünk arra, hogy minden részlet tetszetős legyen az összes nemnek! Annyi a különbség, hogy a „férfi” alsó szára kicsit hosszabb, és nyilván az elején egy kicsit több hely van benne.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik