Élet-Stílus

Megalázták tanárai a halálos beteg kislányt

Arra kötelezték, hogy vegye le a parókáját, mert szerintük hajfestésre buzdítja vele osztálytársait.

Alig négy hónappal azután, hogy kiderült, édesapja kihasználta és még meg is lopta súlyos beteg gyermekét, a 11 éves Ashanti, aki egy ritka genetikai betegségben szenved, újabb megrázkódtatást élt át: osztályfőnöke kötelezte arra, hogy vegye le a nagy és színes parókáját, amit azért hord, mert magabiztos lesz tőle.

„Miután hazajött az iskolából, órákon keresztül zokogott. Teljesen összeomlott, azt mondta, soha többé nem akar visszamenni az iskolába” – idézte a kislány felháborodott édesanyját, Phoebe Smitht. Az asszony az interjúban elmondta, az orvosok szerint kicsi a valószínűsége, hogy a kislány, aki a progéria elnevezésű genetikai betegség miatt sokkal gyorsabban öregszik, mint társai, megéli a 15. születésnapját. „Épp ezért igyekszem mindenben a kedvében járni, és épp ezért tartom gusztustalannak, amit a tanárok csináltak.”


Képek forrása: Daily Mail 

Az esettel kapcsolatban egyébként megszólalt a kislány iskolájának, a west-sussexi Oakmeeds Community College igazgatója is. „Ashanti aznap egy hatalmas, lila parókában jelent meg az iskolában. Ez volt a legelső alkalom, hogy Ashanti ilyesmit vett fel, az osztályfőnök nem is gondolt arra, hogy a paróka ennyire fontos neki” – magyarázta Colin Taylor, aki nyilatkozatában azt is elárulta, korábban édesanyjával egyeztettek róla, hogy Ashanti a parókát csak otthon hordja, az iskolában nem.

Az igazgató azt is elmondta, az eset óta nem tudták felvenni a kapcsolatot Ashanti édesanyjával, majd hozzátette, az elmúlt években több példa is volt arra, hogy egy súlyos beteg tanuló parókával a fején jelent meg az iskolában. „Ezekben az esetekben a paróka mindig a lehető legtermészetesebben nézett ki, nem voltak olyan rikítók, mint Ashanti esetében.”

 

Az iskolavezetés döntése egyébként nem csak a családnak, de a diákoknak se tetszett túlságosan. Egyikük a Facebookon azt írta, nem érti, miért kellett leparancsolni Ashanti fejéről a parókát, pláne akkor, ha az a kislánynak magabiztosságot ad. „Ebben az egy esetben igazán tehettek volna kivételt” – írta még.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik