Élet-Stílus

Ellopta halálos beteg lánya pénzét az apa

A kislány legnagyobb álmára, hogy együtt úszhasson a delfinekkel, jószívű idegenek gyűjtötték össze a pénzt.

Az adományozók egy év alatt összesen 3500 fontot, átszámolva közel másfél millió forintot gyűjtöttek össze a halálos beteg Ashantinak. A 11 éves kislány egy rendkívül ritka genetikai betegségben, úgynevezett progériában szenved, amitől sokkal gyorsabban öregszik, mint egészséges társai. Bár édesanyja mindent megtesz, hogy meghosszabbítsa lánya életét, az orvosok szerint kicsi a valószínűsége, hogy Ashanti megéli majd a 15. születésnapját.

A brit kislány szívszorító története megindította környezetét, különösen a sussexi Motorosok Klubját, akik úgy döntöttek, összekalapozzák a pénzt, ami ahhoz kell, hogy Ashanti legnagyobb vágya valóra válhasson, és együtt úszhasson a delfinekkel Amerikában. Csakhogy hiába gyűlt össze a pénz, végül rossz kezekbe került. A 44 éves Albi Elliott, Ashanti édesapja tette zsebre, aki évekkel korábban elhagyta családját, mert képtelen volt szembenézni lánya betegségével. Amikor azonban tudomást szerzett a gyűjtésről, meglepően gondosnak és érdeklődőnek mutatkozott, és minden motoros klubos eseményre ő vitte a lányát.


Ashanti édesanyjával
Képek forrása: Daily Mail

Amikor az év végén a klub vezetője átadta neki a 3500 fontról szóló csekket, a férfi azt kérte, írják az ő nevére, hogy mihamarabb intézni kezdhesse a kislány amerikai útját. Így is lett, csakhogy Albi a pénzből mégsem az utat kezdte belőle intézni, hanem a vásárlásait a Tescóban. A lopás végül egy véletlen során derült ki, amikor Ashanti anyja is lenézett a klubba, a tagok pedig az amerikai útról érdeklődtek.

„Gusztustalannak tartom az egész ügyet” – mondta később a klub vezetője, majd azt is elárulta, a rossz tapasztalat miatt úgy határoztak, többet nem támogatnak majd semmilyen jótékonysági eseményt, nem tudják ugyanis biztosan, hogy a kemény munkával összegyűjtött pénz vajon jó helyre kerül-e.


Letöltendő börtönbüntetést kapott a lopásért az apa

A kislány édesanyja utóbb bíróságra vitte a lopási ügyet, ahol a bíró három év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a tolvaj apát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik