Élet-Stílus

Elviszik a kisorángutánt Budapestről

orángután kölyök (orángután kölyök, Állatkert)
orángután kölyök (orángután kölyök, Állatkert)

Először láthatta szerdán a közönség a szeptember elején született, majd elárvult orángutánkölyköt, amely a Bulumata nevet kapta.

A név indonéz nyelven azt jelenti: nagy szempilla. A két hónapos, két kilogrammos orángutánt október 23. és november 2. között naponta két alkalommal – fél 12-kor és fél 3-kor – láthatják az állatkert vendégei: ebben az időben a legaktívabb az állat. Bulumatát az otthonául szolgáló szoba nagy üvegablakán keresztül láthatják a látogatók, ahogy gondozói etetik, tornáztatják.

Bulumata nem marad Budapesten: novemberben az angliai Dorsetben lévő Monkey Worldbe költöztetik. Ebben az intézményben a kis orángután társakra lelhet, itt ugyanis elárvult vagy különböző okokból magára maradt és rehabilitációra szoruló majmoknak teremtenek otthont.

Egy időre a kis orángután jelképes örökbefogadójává vált az a hároméves kisfiú, akit az intézmény idei egymilliomodik látogatójaként köszöntött Persányi Miklós. A főigazgató elmondta: az eddigi eredmény alapján várhatóan december végén tízezrekkel több látogatót számolhat az intézmény, mint egy évvel korábban. Az év eddigi leglátogatottabb hónapjában, augusztusban mintegy 179 ezren váltottak jegyet az állatkertbe.

Öt év óta először lépte át a látogatószám az egymilliót. A növekedés egyik legfőbb oka az állatkert kibővítése, hiszen idén már az egykori Vidám Park helyén kialakított Holnemvolt Park is mintegy 420 ezer látogatót fogadott. Megközelítőleg 85 ezren váltottak jegyet csak a parkba, a többi látogató az állatkerti belépőjegyével érkezett az új területre – fejtette ki Persányi Miklós.

A vendégeknek kedvezve és az őszi szünetre való tekintettel a fővárosi állatkert október 23-tól november 2-ig kedvezményes jegyekkel várja a gyermekeket.

.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik