Élet-Stílus

Nem létezik a hüvelyi orgazmus?

A női anatómia miatt kizárólag a csikló ingerlése okozhat valódi orgazmust – állítja két olasz szexológus.

A Clinical Anatomy című orvosi szaklapban közzétett legújabb kutatás szerzői, Vincenzo Puppo és szerzőtársa Guilia Puppo tanulmányukban nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy se a misztikus G-pont, se a sokak által vágyott hüvelyi orgazmus nem léteznek.

Az Olasz Szexológiai Központ munkatársa állítása mellett azzal érvel, hogy a női anatómia egész egyszerűen nem támasztja alá a hüvelyi orgazmus létezését. Szerinte kizárólag a csikló közvetlen ingerlése vezethet orgazmushoz. A két szerző megállapítása már csak azért is vitaindító lehet, mert eddig a leginkább elfogadott elmélet az volt, hogy a nők többféle különböző orgazmust is átélhetnek: G-ponti, hüvelyi valamint klitoriszi orgazmust.


Kép forrása: Thinkstock 

Puppo és szerzőtársa ezzel szemben azt állítja, valamennyi női orgazmus kulcsa a csikló, ami a nők legfontosabb erogén zónája, és mint ilyen hasonlóképpen épül fel (és hasonló eredetű is), mint a férfiak hímvesszője. Éppen ezért hívják gyakran „női pénisznek” is. Tanulmányukban kitérnek rá, hogy a nőket kizárólag az erekcióra képes női nemi szervek hatékony ingerlésével lehet csúcsra juttatni. Ezek közé tartozik a csikló, az azt körülvevő barlangos testek, valamint a hüvelynyílás két oldalán elhelyezkedő izomszövetek.

A kutatók egy korábbi tanulmányra alapozva azt állítják, az orgazmuszavarokban szenvedő nők nagy részének kisebb a csiklója, ami emellett távolabb is helyezkedik el a hüvelybemenettől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik