Élet-Stílus

Napokig mentették a kátrányba ragadt kutyát

A szerencsétlenül járt kölyökkutya egy építkezésen esett bele a forró kátrányba. Ha nincsenek a jószívű állatvédők, meghal.

Az öt hónapos kiskutya az észak-indiai Udaipur útépítésénél került bajba, amikor feltehetően játék közben belecsúszott a forró kátrányba. Bár szerencséjére azonnal ki tudott mászni a kátrányból, az anyag gyorsan meghűlt a testén, és mozdulatlanná dermesztette a kutyát is – derült ki a CNN beszámolójából.

A kiskutya egy jószívű járókelőnek köszönheti az életét, aki ahogy megpillantotta a tehetetlen állatot, azonnal riasztotta az indiai állatvédőket. Az Animal Aid Unlimited csapatának négy és fél óra alatt sikerült úgy ahogy leoldani a kutya szőréről a kátrányt. Az önkéntesek a művelethez növényi olajat használtak, mert féltek attól, hogy a kerozin ártott volna a kutya bőrének.

„Teljesen meg volt dermedve, mire odaértünk. Tisztán látszott, hogy ha nem segítünk neki, meghal” – nyilatkozta az egyik önkéntes, aki elmondta, több napig tartott, mire sikerült a kutyát végérvényesen megszabadítani a kátránytól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik