Élet-Stílus

Hogyan tesz tönkre a párkapcsolatunk?

Tiszta sor: ha boldog a kapcsolatunk, az kedvezően hat az egészségünkre. De mi a helyzet akkor, ha egymást érik életünkben a magánéleti válságok?

A párkapcsolatunk számtalan módon hat az egészségünkre: sajnos, a boldogság mellett bizony feszültségek is jelentkezhetnek, és az is igaz, hogy hajlamosak vagyunk a párunkhoz idomulni, ami a rossz szokásokat illeti. Összegyűjtöttünk néhány tényezőt, melyek miatt veszélyben lehet az egészségünk.

Hízás

A párkapcsolatban élők hajlamosak magukat “elengedni”, a nagy közös vacsorázásoknak, a romantikus cukrászdázásoknak pedig meg is van a következménye. Egy 2012-es kutatásból kiderült, hogy a friss házasok szinte kivétel nélkül híztak néhány kilót a házasságuk első évében. A boldogtalan párkapcsolatokban az evés könnyen az egyedüli örömforrássá válhat. De szerencsére egy párnak egyszerűbb a feleslegtől megszabadulni is, hiszen motiválhatják, biztathatják egymást, a közös sportolás pedig az élet egyéb területein is közelebb hozhatja őket egymáshoz.


Kép forrása: Thinkstock 

Alvászavarok

Ha a partnerünk rosszul alszik, sokat forgolódik vagy éppen horkol, az a mi éjszakai pihenésünket is tönkreteheti, mint ahogy az sem tesz jót, ha a pár egyik tagja pacsirta, a másik pedig bagoly típusú. A párkapcsolati problémák, a konfliktusok pedig könnyen alvászavarokhoz vezethetnek – az alvászavarok pedig depresszióhoz, szorongáshoz.

Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik