Élet-Stílus

Gigabulit rendez a krumplisalátás kalapozó

Ígéretét betartva szombaton világra szóló bulit rendez az az amerikai férfi, aki tíz dollárt akart összeszedni élete első krumplisalátájára egy közösségi finanszírozó oldalon, de végül 55 ezer dollárt, azaz nagyjából 13,4 millió forintot kapott.

Zack Brown minden korosztály számára nyitott, jótékony célú partit szervez hétvégén Columbus belvárosában – olvasható az MTI-ben. Lesz nagy mulatség, zene, tánc, pia, kaja – főleg krumplisaláta. Zsákbanfutó versenyt is tartanak, amelyhez természetesen krumpliszsákokat használnak.

A férfi sztoriját mi is megírtuk. Zack a Kickstarter nevű honlapon egy krumplisaláta alapanyagainak megvásárlására próbált viccből pénzt szerezni. Végül tíz dollár helyett összesen 55 ezret szedett össze. Története pedig bejárta az egész világhálót.

A szombati nagyszabású bulihoz az idahói burgonya terméktanács és vállalati szponzorok annyi alapanyagot biztosítanak, amelyből Brown és önkéntesei 136 kilogramm krumplisalátát készíthetnek.

Egy helyi újság beszámolója szerint Brown az 55 ezer dollár egy részét olyan jótékony alapítványoknak adta, amelyek az éhezőkön és a hajléktalanokon segítenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik