Élet-Stílus

Csirkenevelő bajnokságot csinált a szépségversenyből a hadsereg

Miért lenne baj, ha Uganda szépségkirálynője traktoron ül, gumicsizmát hord és ásót fog?

A Miss Uganda szépségverseny szervezői alaposan átalakították a rendezvényt. A kifutón való vonulgatásból egy hadsereg által támogatott gazdálkodóverseny lett. A húsz döntősnek egyebek mellett csirkenevelő tudásáról is számot kell adnia – írja a New Zealand Herald.

Miért lenne baj, ha Uganda szépségkirálynője traktoron ül, gumicsizmát hord és ásót fog? – kérdezte Kihura Nkuba, aki az ugandai hadsereg mezőgazdasági programjáért felel. A rendezvény „a legtöbbet emlegetett szépségverseny lett a világon” – tette hozzá.

A szervező cég ügyvezetője szerint ha Ugandában egy nőnek pénzt adnak, hogy vállalkozásba kezdjen, abból valószínűleg kozmetika vagy butik lesz, ami fél év alatt el is bukik, olyan sok van belőlük. A fiatal lányok fejében meg sem fordul, hogy mezőgazdasággal foglalkozzanak.

A Miss Uganda cím jelenlegi viselője, a 24 éves Judith Acayo elmondta, hogy maga is egy csirkefarmon tölti a szabadidejét, ahol 288 baromfit nevelnek. „Vannak nők, akik mezőgazdasággal foglalkoznak, főleg a falvakban, de az ezzel megkeresett pénzt elveszik tőlük a férfiak” – mondta Acayo, aki azt reméli, hogy a verseny a női jogokra is felhívja a figyelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik