Élet-Stílus

Egy csepp magzatvize sem maradt

Fulladt, a keze és a lába háromszorosára dagadt egy kismamának, akiről miután a Jahn Ferenc kórházban megállapították, hogy minden rendben van, egy másik intézményben kiderült, hogy nem maradt egy csepp magzatvize sem - írja a Blikk.

Az asszonynak folyamatosan görcsei voltak a 30. héttől terhessége alatt, de állítása szerint az orvosa csak egy pohár bort ajánlott neki gyógyírként. H. Andrea július 20-ára lett annyira rosszul, hogy kórházba kellett vinni. A Jahn Ferencben az orovsok CTG-t és ultrahangot is csináltak, de mindent rendben találtak.

A kismama szerint az egyik nővér ajánlotta neki, hogy menjen el ellenőrző vizsgálatra. Andreáék a Péterfy Sándor utcai kórházba rohantak át, ahol kiderült, hogy gyakorlatilag egy csepp magzatvize sem maradt. Azonnal császározni kellet. Újszülött kisfia idegrendszeri problémákkal küzdött, de most, úgy tűnik, minden rendben van vele. Andreáék azt tervezik, hogy panaszt tesznek a Jahn Ferenc kórház ellen, ha kell, perre mennek.

A Blikk megkérdezte a Jahn Ferenc kórházat az esetről. Fekete Zoltán, az intézmény kommunikációs munkatársa elmondta: egyik orovoskollégájuk sem javasolt alkoholfogyasztást a kismamának. A vizsgálatok rendben zajlottak. Ha a másik intézményben „értelmezhetetlen mennyiségű magzatvizet” diagnosztizáltak, úgy valószínűleg a kórházból történt távozás után történt a burokrepedés. Panasz nem érkezett hozzájuk – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik